ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΚΕΙΚ ΜΕ ΔΥΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΑΙ NUTELLA // TORTA AL CIOCCOLATO NERO, BIANCO E NUTELLA



ΚΕΙΚ ΜΕ ΔΥΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΑΙ NUTELLA

Αυτο το κεϊκ ειναι αποτελεσμα πειραματισμου και με την μορφη που το παρουσιαζω, προεκυψε κατα λαθος! Προγραμματιζα να φτιαξω ενα κεϊκ σοκολατας με γλασο ασπρης σοκολατας, αλλα το γλασο μου βγηκε πολυ αραιο και ετσι το ενσωματωσα στην ζυμη. Τελικα το κεϊκ βγηκε αντιστροφα, με ξανθο σωμα και σκουρο γλασο...

Υλικα : 100 gr βουτυρο,
                 230 gr κρυσταλλικη ζαχαρη,
                 4 αυγα,
                 1 σφηνακι λικερ αμαρεττο απο μουσμουλα,
                 250 ml γαλα,
                 200 gr λευκη κουβερτουρα,
                 300 gr αλευρι,
                 3 γεματα κουταλακια του γλυκου baking powder,                  
                 100 gr τριμμενα αμυγδαλα,
                 10 μικρες κουταλιες nutella.
για το γλασο  (ganache) : 220 gr κουβερτουρα 70%,
                                                 100 ml κρεμα γαλακτος.
Παρακσευη : 
Ζεστανετε το γαλα σε ενα κατσαρολακι, προσεχοντας να μην βρασει, και προσθεστε την λευκη κουβερτουρα, τριμμενη. Κατεβαστε το απο την φωτια και ανακατεψτε μεχρι να λιωσει τελειως. Αφηστε το να κρυωσει. 
Χτυπηστε το βουτυρο, που το εχετε αφησει να μαλακωσει σε θερμοκρασια δωματιου, με την ζαχαρη, μεχρι να ασπρισει. Προσθεστε τα αυγα και το αμαρεττο και χτυπηστε τα μεχρι να φουσκωσουν. Προσθεστε το αλευρι κοσκινισμενο μαζι με το baking κια τα τριμμενα αμυγδαλα. Ανακατεψτε καλα το μιγμα, να ομογενοποιηθει. 
Βουτυρωστε και αλευρωστε μια στρογγυλη φορμα, διαμετρου 22εκ. Ριξτε μεσα το μιγμα. Σκορπιστε 10 μικρες κουταλιες Nutella στην επιφανεια του κεϊκ. Η Nutella, οταν το κεϊκ ψηνεται και φουσκωνει, πεφτει στην βαση του κεϊκ. 
Ψηστε το σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C για μια ωριτσα. Βγαλτε το απο τον φουρνο και αφηστε το να κρυωσει. 
Ετοιμαστε το γλασο : βαλτε την κρεμα γαλακτος να ζεσταθει μεσα σε ενα κατσαρολακι, αλλα να μην βρασει. κατεβαστε την απο τη φωτια και προσθεστε την κουβερτουρα τριμμενη. Ανακατεψτε μεχρι να λιωσει τελειως και αφηστε την αν χλιαρινει. 
Ξεφορμαρετε το κεϊκ και καλυψτε το με το γλασο.


TORTA AL CIOCCOLATO NERO, BIANCO E NUTELLA

Questa torta mi è riuscita, direi per sbaglio. Avevo in mente di preparare una torta al cacao e nutella ricoperta di una glassa al cioccolato bianco. La glassa però mi è riuscita troppo fluida e alla fine l'ho utilizzata nell'impasto, che è risultato chiaro, e l'ho ricoperta di ganache al cioccolato fondente....

Ingredienti : 100 gr di burro,
                             230 gr di zucchero semolato,
                             4 uova,
                             1 biccherino di amaretto di nespole,
                             250 ml di latte,
                             200 gr di cioccolato fondente bianco,
                             300 gr di farina,
                             3 cucchiaini colmi di lievito per dolci, in polvere,
                             100 gr di mandorle tritate,
                             10 cucchiaini di nutella.
per la glassa  (ganache) : 220 gr di cioccolato fondente 70%,
                                                 100 ml di panna.
Preparazione : 
Versate il latte in un pentolino, fatelo scaldare e aggiungete il cioccolato fondente bianco, trittato. Ritiratelo dal fuoco, mescolate fino a sciogliersi e lasciatelo raffreddare. 
Sbattete il burro, lasciato ammorbidire a temperatura ambiente, con lo zucchero, fino ad ottenere un crema. Aggiungete le uova e l'amaretto e continuate a sbattere, fino ad ottenere una crema spumosa. Aggiungete la ganache bianca, il lievito e la farina settaciati ed infine le mandorle trittate, non troppo finemente. Amalgamate il tutto, fino ad ottenere un composto omogeneo.  
Imburrate ed infarinate un stampo rotondo di 22cm di diametro. Versate dentro il composto e livellate. Distribuite 10 cucchiaiate di nutella sulla sua superficie. La nutella, quando la torta si cuoce, precipiterà nel fondo. 
Infornate in forno preriscaldato ai 180°C e cuocete per un'oretta. Sfornate e lasciate raffreddare. 
Preparate la ganache per la ricopertura. Riscaldate la panna in un pentolino e aggiungete il cioccolato, trittato. Ritirate dal fuoco e mescolate fino a sciogliere completamente. 
Sformate la torta e ricopritela con la ganache.

       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.