0

ΣΤΡΙΦΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΑΡΓΥΡΩ // TIROPITA STRIFTI' DI MAMMA ARGYRO


ΣΤΡΙΦΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΑΡΓΥΡΩ

Η κλασσικη τυροπιτα απο τα χερακια της μαμας Αργυρως!

Υλικα :φυλλα χωριατικα,
                500 gr φετα,
                250 gr ανθοτυρο ( ή μυζηθρα αναλατη),
                2-3 αυγα,
                ελαιολαδο παρθενο εξτρα,
                μαυροπιπερο.
Παρασκευη : 
Τριψτε το τυρι και το ανθοτυρο με τα χερια σας μεσα σε ενα σκευος. Προσθεστε τα αυγα, χτυπημενα ελαφρα, και πιπερι. Αλατι βεβαια δεν χρειαζεται να προσθεσουμε, καθως η φετα ειναι ηδη αρκετα αλμυρη. Αναμειξτε ολα τα υλικα. 
Παρτε ενα φυλλο και αλειψτε με λαδι την μιση του επιφανεια. Διπλωστε το αλαδωτο μερος επανω στο λαδωμενο και αλειψτε το ξανα με λαδι. Βαλτε μια σειρα απο γεμιση στην πιο φαρδεια ακρη του φυλλου και τυλιξτε. Θα σχηματιστει ενα μακρυ ρολλο. Μπορειτε να το κοψετε σε κομματια, ή να το τυλιξετε σαν σαλιγκαρι και να κανετε την πιτα στριφτη. Τοποθετειστε τα κομματια επανω σε ενα ταψι, ειτε αλλειμενο με λιγο λαδι, ειτε στρωμενο με αντικολλητικο χαρτι. Συνεχιστε κατα τον ιδο τροπο με τα υπολοιπα υλικα. Αν κανετε την πιτα στριφτη, προσθετετε το επομενο ρολλο στο τελος του πρηγουμενου, γυρω παντα απο το κεντρο της πιτας.  
Ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, για μιση ωρα περιπου, μεχρι να ροδισει.


TIROPITA STRIFT'I DI MAMMA ARGYRO

La tiròpita è un grande classico della cucina greca. Per tiròpita si intende una torta  rustica con pasta fillo, farcita di formaggio feta. Striftì significa attorcilgiata, perchè la farcitura viene avvolta nella pasta filo e la pita non ha la solita forma piatta.
Questa e una ricetta semplice, perfezionata da mia madre.

Ingredienti : 6 sfoglie di pasta fillo rustica,
                             500gr di formaggio feta,
                             250gr di formaggio anthòtiro (o ricotta),
                             2-3 uova
                             olio extravergine di olva,
                             pepe nero macinato.
Preparazione :  
Sbricciolate il feta e l'anthòtiro entro un recipiente. Aggiungete le uova, sbattute leggermente, e qualche pizzico di pepe nero macinato. Non aggiungiamo del sale, perchè il feta è già salato. Mescolate il tutto. 
Stendete una foglia di pasta fillo e spenellate la metà con olio di oliva. Ripiegate la parte non oliata su quella già oliata. Spenellate con olio di oliva. Sul lato più largo, ponete una stricia di farcitura e avvolgete. Si formerà un rotollo lungo. Potete tagliarlo a pezzi o formare un spirale. Ponetelo su una teglia oliata  o foderata con carta da forno antiaderente. Proseguite allo stesso modo con il resto delle foglie e della farcitura. Se la vostra pitta avrà la forma del spirale, aggiungete ogni nuovo rottolo alla fine del precedente, facendo crescere lo spirale. 
Infornate in forno preriscaldato ai 180°C, modalità statico, e cuocete fino a dorare, per ca. mezz'oretta.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.