0

ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΕ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ // LINGUINE AL PESTO, RICETTA LIGURE


ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΕ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Παραδοσιακα το πεστο συνοδευει ενα ειδος χειροποιητων ζυμαρικων χωρις αυγο, που λεγονται  τρόφιε. Τα ζυμαρικα βραζουν μαζι με πατατες και φασολακια, ωστε να μπορεσει να χορτασει ολη η οικογενεια! Μπορει σημερα να ακουμε πεστο και το μυαλο μας να πηγαινει στο γκουρμε, αλλα προκειται για μια φτωχικη παραδοσιακη σαλτσουλα, που την εφτιαχναν με απλα και ευτελη υλικα, για να δωσουν λιγη γευση στα μακαρονια. Μπορειτε να τα σερβιρετε μαζι με τα φασολακια και τις πατατες ή και να τα αφαιρεσετε, οπως εκανα εγω...

Υλικα
για 4 ατομα : 500 gr ζυμαρικα λινγκουίνε,
                         2 μετριες πατατες,
                         100 gr πρασινα φασολακια,
                         8 κουταλιες της σουπας πεστο αλλα τζενοβεζε,
                         αλατι.
Παρασκευη : 
Καθαριζετε τις πατατες και τις κοβετε σε μικρα κυβακια. Βαλτε σε μια κατσαρολα μπολικο αλατισμένο νερο (υπολογιστε οτι θα βρασετε και τα μακαρονια) και βαλτε ττην στην φωτια. Μολις αρχισει να κοχλαζει προσθεστε τις πατατες και τα φασολακια. Αφηστε να βρασουν σε μετρια φωτια, μεχρι να μαλακωσουν.
Οταν ειναι ετοιμα τα λαχανικα, αφαιρεστε τα και προσθεστε τα μακαρονια. Βραστε τα μακαρονια αλ ντεντε και στραγγιστε τα, κρατωντας ομως 4-5 κουταλιες απο το νερο οπου εβρασαν. Διαλυστε το πεστο στο ζουμι των μακαρονιων περιχυστε και ανακατεψτε τα. 

Μπορειτε να σερβιρετε τα μακαρονια μαζι με τα λαχανικα ή να σερβιρετε τα λαχανικα ξεχωριστα, με λαδακι και λεμονακι, ως σαλατα. Μην ξεχασετε να προσθεσετε εξτρα παρμεζανα!
                      

LINGUINE AL PESTO, RICETTA LIGURE

Ricetta tipica di Liguria.

Ingredienti
per 4 persone : 500 gr di linguine,
                             2 patate medie,
                             100 gr di fagiolini verdi,
                             8 cucchiai di pesto alla genovese,
                             sale.
Preparazione : 
Sbucciate le patate e tagliatele a cubetti.
Mettetele in una pentola abbondante acqua salata (tenete conto che nella stessa verrà cotta anche la pasta) e portate sul fuoco. Raggiunta l' ebollizione, aggiungete i fagiolini e le patate. Lasciate cuocere per ca. un quarto d' ora fino ad intenerire. 
Una volta cotte l verdure, eliminatele e tenetele da parte. Aggiungete la pasta. Fatela cuocete al dente e scolatela, tenendo da parte un mestolo dall' acqua di cottura. Condite con il pesto, semperato in un mestolo dall'acqua di cottura della pasta. 
Patate e fagiolini vengono serviti con la pasta, io li ho serviti separatamente conditi con succo di limone e olio. Cospargete con un po' di parmigiano.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.